Porkkanalaatikko

Mumselimums joulu lähenee ja joulukiireitä vältellen olen jo pakkaseen tehnyt osan jouluruuista. Tämän vuoden porkkanalaatikon tein seuraavan ohjeen mukaan.

  • 1 kg porkkanoita
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 11/2 puuroriisiä
  • 2dl kuohukermaa
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1-2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää 

Valmistus

  1. Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesi juuri peittää porkkanat.
  2. Ota keitinvesi talteen, ja pane riisit siihen kiehumaan.
  3. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen maito, kerma, muna sekä mausteet.
  4. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä riisit muihin aineksiin.
  5. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun 2 l vuokaan.
  6. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa 45 min.

Ajattelin tänä vuonna piilottaa erivärisiä kirjaimia joulukalenteriini josta muodostuu lause. Se joka lähettää ensimmäisenä oikean ratkaisun sähköpostiini saa jouluyllätyksen postin tuomana. Eli kun luulet ratkaiseesi lauseen lähetä sähköpostia nimesi ja osoitteen kera.